ERFGOEDGILDE

Klik op Home en vervolgens op Nieuw om de updates te bekijken.
Evenementen 2021
FOXTROT NOVEMBER "FN" IN RIJKSWACHTKLEUREN

Robert Bals, de voorzitter van de vereniging FoxNov en tevens Erfgoedgilde-lid, is de trotse eigenaar van een FN, een voertuig dat werd gebruikt voor diverse doeleinden binnen de Belgische Landmacht en Rijkswacht. Aanvankelijk was zijn FN gespoten in het kaki van de Landmacht. De voormalige Rijkswacht ligt Robert echter nauw aan het hart, hij groeide nl op naast de kazerne van de 2° Mobiele Groep in Wilrijk. Vandaar zijn passie voor de geschiedenis van- en de gebruiken bij de Rijkswacht.
Zo ontpopte zich het voornemen om zijn FN in blauwe Rijkswachtkleur om te zetten. Met de onmisbare hulp van Urbain De Groof en het spenderen van talloze uren in de garage, werd het project van Robert effectief gerealiseerd.
Bij de revisie van de FN kwamen enkele mechanische mankementen aan het licht, maar dank zij de kennis en het doorzettingsvermogen van beide heren werd alles opgelost waarna zij op 16/02/2021 de openbare weg opzochten voor een testrit.
Robert zijn quote van die dag : “ De testrit vandaag was zoals een lekker taartje, eerst voorzichtig knabbelen, en daarna de grote beet…”.
Een mooie realisatie waarvan Robert hoopt deze weldra aan het grote publiek te kunnen tonen bij re-enactment activiteiten waaraan Fox Nov en de Erfgoedgilde zullen deelnemen covid-permitting ...

(Tekst : Jef Pets - Foto's : Robert Bals, Urbain De Groof en Jef Pets)

Klik op de FN hieronder en ontdek de FN vroeger en nu.