ERFGOEDGILDE

Klik op Home en vervolgens op Nieuw om de updates te bekijken.
Activiteiten 2022
TE DEUM WIEKEVORST - HEIST-OP-DEN-BERG

De NSB Booischot, met zijn grote bezieler Kolonel o.r. Peter Van Hoecke, nodigde ons dit jaar uit voor het Te Deum dat plaats vond in de kerk te Wiekevorst. Het is de bedoeling om in alle deelgemeenten van Heist-op-den-Berg om beurten het Te Deum te organiseren. Ook is er de intentie om de NSB verenigingen van de deelgemeenten opnieuw door te starten nadat alle oud strijders spijtig genoeg verdwenen zijn. Dit zal een werk zijn voor de nieuwe leden en de sympathisanten.
In tegenstelling tot andere plaatsen, koos men in Heist-op-den-Berg dit te doen op een weekenddag, 20 november. De viering, een volledige Eucharistie, werd aangevuld met het gezongen Te Deum voor de Koning door het plaatselijk koor. Tevens was deze zondag ook ‘Christus Koning’, zo vierden we eigenlijk twee koningen. Diaken Gommaar Van den Bergh, vader van ons lid Bert, leidde naar gewoonte de eredienst. Er waren afvaardigingen van het gemeentebestuur, NSB en zelfs mijn oud (gepensioneerde) collega van de Heistse Politie in huidige uniform. Onze deelname als oud-rijkswachters werd ook hier zeer gewaardeerd. In Wiekevorst zijn ze al aan ons gewoon en wij hun gemeende waardering ! Tot slot van de viering werden de nationale hymne en de Vlaamse Leeuw aangeheven in instrumentale versie op orgel.
Na de dienst mochten we deelnemen aan een receptie in het vertrouwde Gildenhuis waar we uiteraard bekenden van Wiekevorst aantroffen. Het was weerom eens de moeite waard om deel te nemen en kijken uit naar de volgende editie, dan in een andere deelgemeente in Heist-op-den-Berg.
Leve de Koning, leve de Rijkswacht, leve de Erfgoedgilde ! Proost !

(Tekst: Leo Buts - Foto’s: Urbain Luytens)


Klik op het beeld hieronder voor enkele foto's van het Te Deum in Wiekevorst.