ERFGOEDGILDE

Klik op Home en vervolgens op Nieuw om de updates te bekijken.
Activiteiten 2021
20210912 OPEN MONUMENTENDAG FORT 8

Na alle COVID-19-ellende kon onze vereniging eindelijk weer present tekenen op de Open Monumentendag van dit jaar. Met veel plezier waren we ingegaan op de sympathieke uitnodiging van Fort 8 om er het re-enactment te verzorgen. Jammer genoeg moesten Urbain (voetletsel) en Martje 'last minute' nog forfait geven!
Het weer bleef heel de dag aangenaam en droog, zodat alle geplande activiteiten zonder problemen konden plaatsvinden. Jean-Marie’s
echtgenote maakte dankbaar van de gelegenheid gebruik om deel te nemen aan een gegidste rondleiding die ze heel interessant vond.
Vera had 's middags voor een ruim assortiment aan broodjes en koffie-koeken gezorgd en dat was maar goed ook, want één van onze leden had het er duidelijk moeilijk mee om te bepalen welk eten nog beschikbaar was en welk al op het bord van een ander lid lag. Albert, Annie en één van hun kleinkinderen kwamen even op bezoek.
's Namiddags werd het gezellig druk en vond de officiële voorstelling plaats van het nieuwe Fort 8-bier, 'Geef Acht' genaamd. Onze leden namen niet alleen de 'doopceremonie' voor hun rekening, maar vonden het ook hun plicht om achteraf het nieuwe bier op zijn waarde te testen.
Aan de commentaren nadien te horen doorstond 'Geef Acht' die test
met vlag en wimpel.
Het was zonder twijfel een gezellige en geslaagde Open Monumenten-
dag in Fort 8, waarvoor alle organisatoren en deelnemers een dikke proficiat verdienen. Laten we hopen dat we opnieuw voor een hele reeks deelnames aan deze activiteit vertrokken zijn.

(Tekst & Foto’s : Walter Van den Bulck / Foto Fort8-bier : Puntstudio)

Klik op de foto hieronder voor het beeldverslag dat Walter voor ons samenstelde.