ERFGOEDGILDE

Klik op Home en vervolgens op Nieuw om de updates te bekijken.
Activiteiten 2024
HERDENKING OVERLIJDEN JOHN COPPENS 80 JAAR GELEDEN

Op zaterdag 23 maart 2024 hebben we na de Corona periode de traditie terug opgenomen, en de vader van Eddy zijn sterfdag herdacht.
Als aspirant agent had hij met een collega gereageerd op een oproep over een overval, die nog gaande was. We schrijven Tweede Wereldoorlog. Het contact tussen de criminelen en de politie draaide uit op een vuurgevecht.
Thijs Constant, de collega van John, werd ter plaatse gedood en John werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis waar hij wat later bezweek aan zijn verwondingen.
Met een delegatie van Erfgoedgilde brachten we hulde aan de overledene John Coppens en werd er gegroet op de tonen van de Last Post.
De mannequin (zie het fotoalbum hierna) draagt dezelfde kledij zoals de vader van Eddy op het moment van de noodlottige interventie.
John Coppens werd geboren op 26/11/1921 en overleed op 22-jarige leeftijd in bevolen dienst op 23/03/1944.
Na het eerbetoon heeft onze gastvrouw Judith, echtgenote van Eddy, ons verrast op lekkere taart en versnaperingen. Aangevuld met koffie, frisdrank en gerstenat.
Bedankt Judith en voor Eddy schrijven we het volgende: verdriet verzacht met de jaren maar het gemis blijft. Veel sterkte in deze moeilijke periode.

(Tekst : Albert Van Lierop - Foto’s : Eddy Coppens)

Klik op de eerste foto voor de beeldreportage, klik op de tweede foto voor een kort filmfragment (Last Post).