ERFGOEDGILDE

Klik op Home en vervolgens op Nieuw om de updates te bekijken.
Activiteiten 2018
HERDENKING 100 JAAR EINDE WERELDOORLOG I TE LIERDE

Op 11/11/2018 werd in Lierde het einde van Wereldoorlog I op meerdere plaatsen herdacht. Op verschillende plaatsen in de vier Lierdese deelgemeenten werden kransen neergelegd aan diverse monumenten. Alles kaderde in een herdenkingsdag nav De Groote Oorlog 2014-2018 - 100 jaar later.
Twee leden van de Erfgoedgilde, Jan en Henri, waren de ganse dag present  bij de diverse huldigingen. In Hemelveerdegem alsook in Deftinge waren zijn, als bereden Rijkswachters, te paard aanwezig. Voor het verdere gedeelte van de herdenkingen werden de paarden op stal gezet.
Na de middag figureerden Jan en Henri in Rijkswacht uniform bij de hulde die gebracht werd in Sint Maria Lierde en bij de boekvoorstelling "Militaire oorlogsdoden - Brakel-Lierde-Horebeke" van HK Triverius in de kerk van Sint Martens Lierde.
Als afsluiter van de dag werd omstreeks 20.00 uur de Last Post geblazen onder de Kartuizerpoort in Sint Martens Lierde.
Volgens onze informatie werden 39 Lierdenaren het slachtoffer van het oorlogsgeweld in de periode 1914-1918.
In naam van de Erfgoedgilde danken Jan en Henri de organisatoren voor de goede zorgen waarmee zij omringd werden gedurende het verloop van de herdenkingsdag.
Wij danken eveneens Mevrouw Sarah Van den Broeck, die bereid werd gevonden haar prachtig beeldmateriaal met ons te delen.

(Tekst : Jef - Foto’s : Sarah Van den Broeck)

Klik op de foto hieronder voor meer beeldmateriaal met dank aan Sarah.