ERFGOEDGILDE

Klik op Home en vervolgens op Nieuw om de updates te bekijken.
Activiteiten 2018
RIJKSWACHTBRIGADE 1914-1918 OP DE NATIONALE FEESTDAG

Viering 100 jaar einde van "den grooten oorlog" te Brussel op de Nationale Feestdag.
Uitgenodigd worden door de Politie om dit samen in het Politiedorp te vieren, maak je niet dikwijls mee een "once in a lifetime" ervaring.
Goed op tijd en strak in het uniform, leder gepoetst en wat moest blinken blonk.
Het is niet te beschrijven het aantal bewonderende blikken die we kregen. Onze dag kende geen leeg moment om reden dat we de ganse dag tekst en uitleg dienden te geven mbt onze tenue en de geschiedenis erachter.
We werden voorgesteld aan de Burgemeester van Brussel, de nieuwe Directeur van de Politie en tal van gezagsdragers.
Het was eens fijn om onze Voorzitter, Dirk, bij zijn dagdagelijkse bezigheden aan het werk te zien. Door verscheidene voorstellingen die hij en zijn mensen gaven, lieten zij het grote publiek kennis maken met het gegeven ordehandhaving binnen de politie.
We brachten een bezoek aan het Warandepark om daar de mooie stand van de oud-rijkswachters en -politiemensen te bekijken.
Vervolgens trachtten we snel terug te gaan, wat niet van een leien dakje ging omdat we om de haverklap verzocht werden om te poseren voor een unieke foto met de familieleden.
De dag verliep aan sneltempo, met veel gezweet en een beetje afzien, maar de enorme voldoening om er aanwezig te mogen zijn maakte alles goed. Wij hebben genoten van ons verblijf in het Politiedorp en keerden huiswaarts met veel anekdotes rijker.

(Tekst : Urbain & Jef - Foto’s : Erfgoedgilde)

Klik op de foto hieronder en bekijk enkele sfeerbeelden van de open deur.