ERFGOEDGILDE

Klik op Home en vervolgens op Nieuw om de updates te bekijken.
Evenementen 2021
OORLOGSMUSEUM DE DOORNBOOM WIEKEVORST

Bert Van Den Bergh, een lid van onze vereniging Erfgoedgilde, is een fervent verzamelaar van objecten die met geschiedenis te maken hebben. Zijn interesse gaat vooral uit naar zaken uit beide Wereldoorlogen 1914-1918 en 1940-1945. Hij is vooral niet te onderschatten op het gebied van zijn algemene kennis met betrekking tot de geschiedenis van zijn dorp Wiekevorst, deelgemeente van Heist-op-den-Berg.
Met de hulp van de vereniging van Oud-strijders Wiekevorst en onder impuls van Bert werd een heus museum ingericht op de bovenverdieping van het Gildenhuis in het dorp van Wiekevorst, het Oorlogsmuseum De Doornboom.
Ik kreeg de eer en het genoegen om samen met Bert het museum al eens te bezichtigen. Ik was danig onder de indruk van wat er allemaal tentoongesteld staat. De meeste voorwerpen komen uit de eigen verzameling van Bert, een aantal zaken heeft hij aangekocht en weer andere objecten heeft hij gekregen.
Omwille van onder andere de covid-perikelen werden er voorlopig nog geen openingsdagen en/of openingsuren gepubliceerd. Wij hopen dat het museum snel zijn deuren kan openen voor het publiek. Ik kan jullie verzekeren dat een bezoek aan het Oorlogsmuseum De Doornboom in Wiekevorst zeker de moeite waard zal zijn!


(Tekst & Foto's : Jef Pets)

Klik op de foto hierna voor de "teasers" van een museum dat je zeker moet gaan ontdekken.