ERFGOEDGILDE

Klik op Home en vervolgens op Nieuw om de updates te bekijken.
Activiteiten 2022
20221014 OPENING POL-RW-MIL MUSEUM MOL

Marc Dumon (51) zijn jongensdroom was om ooit bij de Rijkswacht dienst te kunnen nemen. Door omstandigheden lukte hij hier echter niet in en daarom ging hij werken bij bewakingsfirma’s om vervolgens sedert 2017 als Bijzondere Veldwachter in Mol en Balen aan de slag te gaan.
De man bleef en blijft geboeid door alles wat met de rijkswacht, de politie of het leger te maken heeft. Over de jaren heen bouwde hij dan ook een aanzienlijke verzameling op van uniformen, foto’s en allerlei andere artefacten en kan hij voortaan zijn collectie in zijn eigen man-cave museum tentoonstellen.
Het Politie-, Rijkswacht- en Militariamuseum werd op vrijdagavond 14 oktober 2022 officieel geopend in aanwezigheid van onder meer vertegenwoordigers van het gemeentebestuur, de heemkunde Mol, VVG Mol en diverse (ex-)politiemensen.
Onze leden Jean-Marie, Henri en Leo waren in uniform aanwezig op de plechtige, officiële opening van het nieuwbakken Molse museum.
Vanaf 15/10/2022 kan men het museum op afspraak gaan bezichtigen. Vooraf dient u wel te reserveren via e-mail aan: bijzondereveldwachter.marc @ gmail.com of via sms op het gsmnr 0477/88.77.21.

(Tekst: Jef Pets - Foto’s: Leo Buts & Jean-Marie Spille)

Klik op het beeld hieronder voor de fotoreportage.