ERFGOEDGILDE

Klik op Home en vervolgens op Nieuw om de updates te bekijken.
Activiteiten 2022
WERELDOORLOG II - HERDENKING WUUSTWEZEL

Op 22 oktober jl. vond in Wuustwezel de jaarlijkse plechtigheid plaats ter herdenking van de bevrijding op de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Ook nu weer is ze sober maar indrukwekkend verlopen. De Erfgoedgilde was dit jaar vertegenwoordigd door Annie Vekemans, Albert Van Lierop (rijkswachter),
Leo Buts en Willy Van den Bulck (veldwachters) en Walter Van den Bulck (fotograaf).
Heel veel andere vaderlandslievende verenigingen en groeperingen tekenden present en er was eveneens voor de nodige muzikale omlijsting gezorgd.
De burgemeester van Wuustwezel legde in zijn toespraak heel toepasselijk een link tussen de dramatische gebeurtenissen uit 1940-'45 en de actuele oorlogssituatie in Oost-Europa. Ook tijdens het neerleggen van de kransen werden een aantal leerlingen van een lokale school bij dit ontroerende moment betrokken: 'Lest the children forget!'
Zulke momenten waren er trouwens in overvloed, denken we maar aan het aan- en afmarcheren van de vaandeldragers, de toespraken, de kransenneerlegging, het spelen van 'Amazing Grace', de 'Last Post' en de nationale hymnes van België en Groot-Brittannië.
De plechtigheid werd besloten met een geslaagde receptie in het Cultureel Centrum van de gemeente.

(Tekst & Foto’s: Walter Van den Bulck)

Klik op het beeld hieronder voor de fotoreeks van Walter.