ERFGOEDGILDE

Klik op Home en vervolgens op Nieuw om de updates te bekijken.
Activiteiten 2020
11 - 11 - 11 DE WAPENS ZWIJGEN - WO I 1918

Op 11 november 1918 om 5 uur ’s morgens kwam er een einde aan de vier jaar durende, gruwelijke Eerste Wereldoorlog. In een treinwagon in het Bos van Compiègne nabij Rethondes (Frankrijk - westelijk front) werd de wapenstilstand getekend in aanwezigheid van oa de Franse Maarschalk Ferdinand Foch en een Duitse delegatie afgevaardigd door politicus Matthias Erzberger.
De wapenstilstand ging in om 11 uur.
Het effectieve einde van de Eerste Wereldoorlog kwam er in 1919 met de ondertekening van het Verdrag van Versailles.
Op 11 november, de dag van de wapenstilstand in 1918, worden alle slachtoffers herdacht van de Eerste Wereldoorlog alsook deze van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen in de wereld.
In Wiekevorst (deelgemeente van Heist-op-den-Berg) werd er door toedoen van de covid-pandemie een bescheiden ceremonie gehouden in beperkte kring. Aangezien er maar vier personen tegelijk op het kerkhof mochten aanwezig zijn, legde ons bestuurslid Wiske de Nijs eerder een bloemenkrans neer bij het monument van de Wiekevorstse slachtoffers van WO I en WO II.
Later in de voormiddag bracht de officiële delegatie hulde aan de gevallenen waarbij ons lid Bert Van Den Bergh, die tevens Voorzitter is van de Oudstrijdersbond van Wiekevorst, aanwezig was.

“ Lest We Forget ”

We will remember them, so that we don’t forget !

(Tekst : Jef Pets - Foto's : Wiske de Nijs & Bert Van Den Bergh)

Klik op het gedicht "In Flanders Fields" hieronder en bekijk enkele beelden van in Wiekevorst.