ERFGOEDGILDE

Klik op Home en vervolgens op Nieuw om de updates te bekijken.
Activiteiten 2023
14de WERELDOORLOG II HERDENKING TE GIERLE

Op zondag 14/05/2023 was de Erfgoedgilde aanwezig op de herdenking van WOII te Gierle. Dirk, Leo en Willy waren aanwezig in uniform en Walter verzorgde de foto’s voor onze vereniging.
Na de receptie in het Cultureel Centrum stelde de stoet, met legervoertuigen, prominenten en genodigden, zich op in de Ursulinenstraat voor de jaarlijkse parade rond de kerk om te eindigen op het plein.
De families van de neergeschoten bemanningsleden waren aanwezig, zelfs vanuit Australië. De bemanningsleden werden herdacht met een fly-by van Piper Cub-vliegtuigen vanuit Deurne.
Na verschillende toespraken van prominenten, familieleden en de schoolkinderen van Gierle werden er kransen en bloemen neergelegd aan het monument op het plein. Dirk deed dit voor de Erfgoedgilde.
Het 6de leerjaar van de school in Gierle aanvaardde het peterschap over het monument en er werden 2 vredesduiven losgelaten.
Het was, zoals steeds, een mooie herdenking en ook het weer was een pluspunt. Na de plechtigheid werd er nog nagekaart aan de schuur.

(Tekst : Willy Van den Bulck - Foto’s : Walter Van den Bulck - Jef Pets)

Klik op het beeld hierna en bekijk de foto's die Walter voor onze vereniging maakte.