ERFGOEDGILDE

Klik op Home en vervolgens op Nieuw om de updates te bekijken.
Evenementen 2018
HERDENKINGSPLAAT JOHN COPPENS & THIJS CONSTANT

In het ondertussen opgedoekte politiemuseum van de provincie Antwerpen bevond zich een gedenksteen voor twee agenten van de Antwerpse Mobiele Brigade die in maart 1944 doodgeschoten werden door gewapende dieven op de vlucht. De twee agenten die het leven lieten waren : Coppens John en Thijs Constant. John was de jonge vader van ons bestuurslid Eddy.
Eén van de daders werd enkele weken later door de Antwerpse politie doodgeschoten toen hij zich verzette tegen zijn aanhouding nadat zijn woning omsingeld was. Hierbij werden vijf politiemannen gewond, van wie één dodelijk, en stierf tevens het vijfjarig zoontje van de bandiet Lens. Een vreselijk drama in meerdere bedrijven.
Het bestuur van het museum schonk de gedenksteen aan Eddy en met het nodige hefwerk is hij tijdens de afgelopen bestuursvergadering bij Eddy en Judith thuis terechtgekomen. Daar heeft hij ondertussen een gepaste ereplaats gekregen.
Het bestuur van de erfgoedgilde heeft beslist om 75 jaar na dato een bescheiden hulde te brengen bij de gedenksteen ter nagedachtenis van de gevallen agenten.
Meer hierover begin volgend jaar !

(Tekst : Dirk - Foto’s Eddy & Jef)

Klik op de gedenksteen hieronder.