ERFGOEDGILDE

Klik op Home en vervolgens op Nieuw om de updates te bekijken.
Activiteiten 2022
NATIONALE FEESTDAG

Op 21 juli 2022 heeft onze vereniging 'Anciens Gendarmes BE Oud-Rijkswachters' in samenwerking met verschillende partners, waaronder het 'Eco musée du Centre Historique Inter Police (C.H.I.P.)' uit Floreffe, het 'Musée Mémorial Charleroi (ARPIGD), afdeling rijkswacht' uit Charleroi, de rijkswachtoldtimergroep van Christian Toumpsin, de vereniging 'Chemin de Fer des 3 Frontières (CF3F), afdeling rijkswacht' uit Hombourg, de 'Erfgoedgilde' en de 'Belgian Cavalry Band (B.C.B.)' deelgenomen aan de festiviteiten van de Nationale Feestdag te Brussel. Onze historische stand werd bezocht door honderden personen.
Om 11.00 uur hebben wij de eer gehad om de openingsoptocht te doen van de festiviteiten. De aanwezige autoriteiten werden met onze rijkswachtvoertuigen vervoerd van het Koningsplein via de Regentschapsstraat naar het Poelaertplein, geëscorteerd met onze rijkswachtmotors. De rijkswacht was terug aanwezig in de straten van onze hoofdstad.

(Tekst: Luc Van Hellemont - Foto’s: Pauwels Rebecca Fotografie (portretten) & Anciens Gendarmes asbl)

Klik op de eerste foto voor de portretten van Pauwel Rebecca en op de tweede foto voor een uitgebreid beeldverslag van het gebeuren.