ERFGOEDGILDE

Klik op Home en vervolgens op Nieuw om de updates te bekijken.
Activiteiten 2018
WINGS AND WHEELS 2018

Als ik de tel niet kwijt ben, was het dit jaar de vijfde keer dat onze Erfgoedgilde present tekende op Wings and Wheels, het grote jaarlijkse treffen voor militaire voertuigen en reenactment in Ursel (Knesselare).
Het is waar dat het "wings-aspect" nogal op de achtergrond geraakt is en zich beperkt tot enkele demonstratievluchten van lichte vliegtuigen. Daarentegen is er een grote militariabeurs waar wij ons urenlang duizelig zoeken naar de ons ontbrekende uniform- en uitrustingstukken.
De hittegolf was gelukkig achter de rug en onze tent werd opgesteld onder de eerste druppels van wat zich ontwikkelde tot een forse avondlijke regenbui. Gezelligheid troef met straffe verhalen bij kaarslicht in de tent die nog steeds waterdicht blijkt te zijn. Onze delegatie was beperkt dit jaar, maar de kwaliteit leed er zeker niet onder. Dank zij het uitstekende initiatief van Philippe hadden we enkele panelen om onze vereniging voor te stellen met het werk van onze fotografen. Onze uniformen waren divers : een soldaat en een rijkswachter van 1940 en een bos- en een veldwachter van 1970. Energierijke voeding werd zoals steeds in voldoende mate verstrekt door Albert. In dergelijke mate zelfs dat onze Nederlandse buren gretige afnemers van de overschot waren. De oude fiets die de vereniging vorig jaar kocht, deed zijn dienst als snel vervoermiddel, voornamelijk naar de sanitaire inrichtingen.
We hebben weer met volle teugen genoten van het leven te velde en kijken al uit naar de volgende editie van deze gewaardeerde klassieker op onze kalender.

(Tekst : Dirk - foto’s : Erfgoedgilde)

Klik op de foto hieronder en bekijk enkele sfeerbeelden van het evenement.