ERFGOEDGILDE

Klik op Home en vervolgens op Nieuw om de updates te bekijken.
Activiteiten 2019
20190519 FORTENGORDEL FORT 8 HOBOKEN

De Fortengordel is een initiatief dat werd genomen ter vervanging van de Fortengordel die voorheen door de Provincie Antwerpen werd georganiseerd. Op 19 mei 2019 kon men terecht in meer dan 20 forten en schansen van de Vesting Antwerpen. en dat deze voor de gelegenheid de deuren openden voor het grote publiek.
Zondag waren onze Erfgoedgilde samen met onze vrienden van FoxNov present op het Fort 8 te Hoboken, dit op uitnodiging van onze formidabele gastheren, de Gidsenwerking Fort 8.
De bezoekers konden op eigen tempo het fort verkennen aan de hand van een vooraf uitgestippeld parcours, de “Tour de fort”. Vier deskundige gidsen van Het Genootschap/Gidsenwerking Fort 8 stonden klaar om de geïnteresseerden de geheimen van het fort en het fortleven te ontsluieren. Vanaf 10 uur tot 16 uur vertrok er om het uur een gids voor een wandeling, die in de loop van de namiddag muzikaal werd opgeluisterd door de a capella groep Les Voix Perdues. 
In het binnenfort was er een permanente tentoonstelling met betrekking tot de geschiedenis van het Fort 8 alsook was er een voorstelling voorzien met als thema de “Hobokenaren in de Groote Oorlog”.
De weergoden waren deze nieuwe editie van de Fortengordel gunstig gezind en tal van verenigingen die hun stek hebben op Fort 8 konden rekenen op een flink aantal bezoekers.
Met dank aan de mensen van de Gidsenwerking Fort 8, Vera in het bijzonder, voor de toffe dag die we onder hun vleugels mochten beleven.
Met dank eveneens voor de goede zorgen waarvan we, telkens als we bij jullie te gast waren en zijn, mogen genieten.

(Artikel & Foto's : Jef)

Klik hieronder en bekijk de volledige fotoreeks van onze deelname aan de Fortengordel.