ERFGOEDGILDE

Klik op Home en vervolgens op Nieuw om de updates te bekijken.
Activiteiten 2022
FOTOSHOOT BEGRAAFPLAATS BRUSSEL - EVERE

Op zaterdag 30/04/2022 werd als locatie de begraafplaats van Brussel gekozen voor een fotoschoot van uniformen van rond de jaarwisseling .
Een unieke locatie met een oppervlakte van 38 hectare aangelegd op het einde van de 19é eeuw.
Hier hebben vele bekenden een laatste rustplaats gevonden in een prachtig aangelegde begraafplaats. Namen zoals Charles De Broukére, Adolf Max, Charles Janssen, Emille Vandevelde, Paul Vanden Boeynants, en zoveel meer.
Gedenkplekken , voor de slachtoffers van de brand in het warenhuis, 285 mensen rusten hier, Ereperk voor de Belgische strijders 1914-1918- 1940-1945.
Ereplek van het Commonwealth, Britten, Canadezen, Australiërs, Nieu-Zeelanders, Sovjetburgers, Fransen, Polen, Nederlanders, Grieken, Zuid-Afrikanen.
Monument voor de Britse gesneuvelden tijdens de Slag bij Waterloo. Monument voor de strijders van de omwenteling. Ter nagedachtenis van onze strijders van de revolutie in 1830 die zou leiden tot de Belgische onafhankelijkheid.
Met een aantal ervaren fotografen hebben we op vele plaatsen hulde gebracht aan de overledenen.
Voor ons was dit een overweldigende belevenis. Dit in eigentijdse uniformen aangepast aan de omgeving. Zeker voor herhaling vatbaar!

(Tekst : Urbain Luytens - Foto’s : André De locht - Guido Pipers)

Klik op de foto hieronder en bekijk de prachtige beelden van André en Guido.