ERFGOEDGILDE

Klik op Home en vervolgens op Nieuw om de updates te bekijken.
Activiteiten 2018
HERDENKING GEVECHT VAN SNAESKERKE 25/08/1914

Onze Erfgoedgilde was op de herdenking aanwezig met deelname in Rijkswachtuniformen anno 1918. Van onze zijde waren Paul Oyen ,Leo Buts, Jan Martens en ikzelf (Urbain) van de partij. Wij kregen het aangenaam gezelschap van Jan Louwyck, Filip Roose en Kristof, wiens familienaam ik echter niet ken.
Zoals op het beeldmateriaal wordt aangetoond was ieder van ons in het juiste uniform, conform de tijdsgeest van de plechtigheid.
Tijdens de plechtigheid werden de namen voorgelezen van de gesneuvelden, gevolgd door een bloemenhulde. Muzikaal werd de plechtigheid ondersteund met de Mars van de Rijkswacht en het Belgisch Volkslied. De klanken van de doedelzakspelers vervolledigden het muzikaal gedeelte.
Wij kregen felicitaties van Kolonel Rondelez en Generaal Fransen voor onze deelname en werden nadien uitgenodigd in het restaurant voor een superlekkere maaltijd in Gistel. En of het gesmaakt heeft …… jazekers !
Met dank aan de organisatoren en dank eveneens aan de mensen die bereid werden gevonden om ons hun beeldmateriaal over te maken.

(Tekst : Urbain De Groof - Beeldmateriaal : Jan Louwyck, Werner Peene en Snaaskerkenaar : Roland David)

Klik op de foto's hieronder en bekijk het beeldmateriaal met dank aan de leveranciers.