ERFGOEDGILDE

Klik op Home en vervolgens op Nieuw om de updates te bekijken.
Deelname te Gierle, Herdenking Wereldoorlog II dd 10/05/2015

Op zondag 10 mei was onze Erfgoedgilde present op de herdenking van de oorlogsslacht-offers te Gierle.
In aanwezigheid van een afgevaardigde van onze Koning, het gemeentebestuur, de oudstrijders en nog andere verenigingen namen we onze plaats in, zowel in de parade als op de ceremonie zelf. Met zeven leden en een aspirant lid werd onze aanwezigheid zeker gesmaakt.
Jef maakte foto’s en films, Albert nam het commando over de veldwachters Willy, Urbain D.G. en Ludo, de Gendarmes Urbain L. en Dieter en van de brigadier van het 2de  Linie Philippe.
Het was de eerste keer dat in deze parade en ceremonie figuranten van wetsdienaars uit de periode (40-45) zo talrijk deelnamen en te zien aan het aantal foto’s dat van onze groep gemaakt werd, was het duidelijk een succes. Albert legde namens onze vereniging een krans neer aan het monument.
Urbain L. had ook “The Beast”, de blauwe Rijkswacht Land Rover meegebracht, die maakte ook indruk tussen de Willy’s, Minerva’s en andere unieke en originele historische voertuigen.
Hartelijk dank aan de organisatoren en verantwoordelijken van de Gierle Herdenking Wereldoorlog II dat we als Erfgoedgilde ons steentje mochten bijdragen aan jullie prachtig, ontroerend en uniek evenement.

Klik op de oudstrijders voor een algemeen beeld, klik volgende betreft specifiek Erfgoedgilde.
Activiteiten Erfgoedgilde  2015