ERFGOEDGILDE

Klik op Home en vervolgens op Nieuw om de updates te bekijken.
Activiteiten 2019
20190831 - 20190901 Opendeurdagen K- blokken Leopoldsburg

Naar jaarlijkse gewoonte mochten we weer aanwezig zijn op dit gebeuren.
Een prachtig museum met een lang verleden waar van alles te bekijken valt. In het hart van de militaire basis “Leopoldsburg” waar vele eenheden gekazerneerd waren en nog zijn,  is er dan ook een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden samengebracht en tentoongesteld.
De schatten die het museum rijk is, gekoppeld aan animaties en rondleidingen, bleken ook dit jaar weer een schot in de roos te zijn. Het bewijs hiervan werd geleverd door de talrijke opkomst van bezoekers.
Tijdens de opendeurdag van het MKOK te Leopoldsburg herdacht de Aimé's Big Band de bevrijding van WOII op de tonen van swingende oorlogsmuziek, Glenn Miller-stijl.

MKOK staat voor Militaire K-blokken (MK). OK staat voor Oskar-kapel, een kapel gebouwd in de jaren '50 voor de militaire kerkgangers. Het museum is een uitstekende aanvulling bij de verzameling die zich in het museum van het Kamp van Beverlo bevindt. Dit museum heeft veel fotomateriaal en documenten, terwijl het MKOK-museum vooral voertuigen en historisch materiaal tentoonstelt.
Met het weer als bevoorrechte partner waren het weer twee topdagen. We waren dan ook zeer blij dat we dit jaar weer van de partij mochten zijn.
Hartelijk dank voor het mooie aanbod en dank aan de mensen van de organisatie. Ook alvast bedankt voor de uitnodiging voor volgend jaar.
Met dank ook aan Willy Lenaerts voor zijn tekstfragment en voor het ter beschikking stellen van zijn beeldmatriaal.

(Artikel : Willy Lenaerts & Urbain Luytens - Foto's : Willy Lenaerts & Erfgoedgilde)

Klik op de foto hieronder voor het beeldmateriaal van deze prachtige opendeurdag.