ERFGOEDGILDE

Klik op Home en vervolgens op Nieuw om de updates te bekijken.
Activiteiten 2021
OPEN FORTEN DAG 2021 FORT 8 HOBOKEN

Open Forten Dag 2021 werd dit jaar op zondag 14 november georganiseerd. Met een bang hartje werd de evolutie gevolgd van de COVID-19-besmettingen, want er was een vierde golf van het virus in de maak. Maar... de activiteit mocht doorgaan en dus waren de re-enactors van de Erfgoedgilde paraat in Fort 8 in Hoboken, samen met een aantal leden van FoxNov.
Een deel van hen installeerde een heuse checkpoint aan de ingang van het fort en   's namiddags zou in de cafetaria nog een speciale plechtigheid plaatsvinden tussen beide verenigingen, maar daarover leest en ziet u elders meer .
In het fort zelf hadden verscheidene verenigingen een stand opgesteld om zichzelf aan de bezoekers voor te stellen: de Erfgoedgilde, Fort 2 en Fort 8 en de Forten van Duffel, Flemalle en Loncin.
Ondanks de wat grijzige weersomstandigheden en de al eerder genoemde corona-problemen, werd het een geslaagde dag en dat was aan de commentaren van de bezoekers te horen.
Roel van de Clan Hay Pipe Band Ekeren zorgde met zijn doedelzakmuziek voor kippenvelklanken tussen de historische muren van het oude Antwerpse fort.
Een bijzondere dank gaat -zoals elke keer! - ook nu weer uit naar het gastvrije team van de medewerkers van Fort 8 die 's middags weer voortreffelijk voor de hongerige magen hebben gezorgd. 

(Tekst & Foto's : Walter Van den Bulck)

Klik op het beeld hieronder voor de fotoreeks van Walter.