ERFGOEDGILDE

Klik op Home en vervolgens op Nieuw om de updates te bekijken.
Activiteiten 2016
WERELDOORLOG II HERDENKING - GIERLE

Voor de 7 de keer op rij vond, naar jaarlijkse traditie, de Herdenking Wereldoorlog II plaats in Gierle, deelgemeente van Lille.
Sedert verleden jaar neemt onze ErfgoegGilde deel aan deze magnifieke memorial.
Enkele lokale oud-strijders, waaronder verzetsstrijder Boni Mellaerts, wonen dit evenement bij. Tal van hoogwaardigheidsbekleders zijn jaarlijks op het appel om de herdenking bij te wonen. Iedereen, maar dan ook iedereen van de organisatoren, leven naar deze dag toe om hun beste beentje voor te zetten om er een geslaagde dag van te maken. Het mooie en het aangrijpende van deze herdenking is dat men ook de schoolkinderen nauw bij het gebeuren betrekt.
Omdat onze jongeren de boodschap van vrede dienen verder uit te dragen, eren zij de helden die hun leven op het spel zetten om de Wereld te bevrijden van het nazi-regime, opdat zij nooit zouden vergeten worden.
Familileden van slachtoffers van de vliegtuigcrashes, 4 toestellen waaronder 1 jachtvliegtuig en 3 viermotorige bommenwerpers, komen uit Engeland en Australië hierheen om de herdenking bij te wonen.
Bedankt aan de organisatoren dat we als ErfgoedGilde een kleine bijdrage mochten leveren aan deze ingetogen, respect afdwingende, en emotionele memorial.


Klik HIER om een filmpje te bekijken dat u een beter beeld schetst van de reden voor deze herdenking. Klik vervolgens op de foto hierna om de beelden van de dag zelf te bekijken :