ERFGOEDGILDE

Klik op Home en vervolgens op Nieuw om de updates te bekijken.
Evenementen 2017
UITSTAP RAVELS - RE-ENACTMENT SHOP MCFARTHINGBOWL's 28/01/2017

Zaterdag 28 januari 2017 stond er een bezoek aan Mc Farthingsbowl's op het programma. Het betreft een re-enactment shop van onze oude bekenden Tim en Leo.
In 2001 startten Tim en Leo met een internetshop waarop zij re-enactment voorwerpen te koop aanboden. De beide heren werden al gauw bekend als leveranciers van kledij. Zo leverden zij hun bijdrage aan De Smaak van de Keizer, In Vlaamse Velden, Groenten uit Balen, Als de dijken breken en Salamander om er slechts een paar te noemen. Tim heeft een ongekende expertise in uniformen en al wat er mee gepaard gaat. Leo is expert te noemen op het vlak van tactiek en terreinkennis. Op die manier zorgen zij ervoor dat de filmmakers alles waarheidsgetrouw voorstellen, identiek zoals het er in het verleden aan toeging.
Hun  doel is om zoveel mogelijk uniformen te maken of te vergaren die heden ten dage kunnen gedragen worden. Het opzet is niet om zeldzame of speciale stukken te verzamelen.
Afhankelijk van de tijdsgeest waarin de filmproductie plaatsgrijpt worden, bij gebrek aan echte uniformen, de kostuums nagemaakt.
In september 2016 werd hun shop een feit. Men kan in hun showroom een grote variëteit van producten bezichtigen en of aankopen, een paradijs voor re-enactors !
Hun website : www.re-enactmentshop.com .

Bedankt aan Tim en Leo voor de gezellige ontvangst en voor de toffe rondleiding voor- en achter de schermen.

Klik op de foto hierna om de beelden te bekijken.