ERFGOEDGILDE

Klik op Home en vervolgens op Nieuw om de updates te bekijken.
Activiteiten 2018
OPEN DEUR MILITAIR MUSEUM LEOPOLDSBURG

Naar jaarlijkse gewoonte zijn er opendeur dagen in het militair museum in Leopoldsburg. Sinds enkele jaren zijn wij er ook aanwezig ofwel als re-enactors ofwel staan we er met een tentoonstelling. Dit jaar waren Henri, Kris en ikzelf (Urbain) aanwezig met de “Beast”, een Land Rover die effectief in de Rijkswacht dienst heeft gedaan. De Opendeur vond dit jaar plaats op zaterdag 01 en zondag 02 september 2018. Men kon op het terrein mooie  professionele voorstellingen bijwonen, afgewisseld met demonstraties op de schietstanden.
Een zalig gevoel dit te kunnen meemaken met een lekkere “soldaat” in de hand.
De Soldaat is een pittig blond bier met gisting op fles en kwam er onder impuls van wijlen de Heer Ray Verpoorten. Die vond dat het typische soldatenbier van weleer niet mocht ontbreken in een garnizoensgemeente.
Het gerstenat heeft een alcoholgehalte van 8,5 % en wordt op de markt gebracht door de Affligem Brouwerij, een voormalige familiebrouwerij in Opwijk. Daar wordt het exclusief gebrouwen voor de toeristische dienst.
We hebben vele verhalen en anekdotes uitgewisseld met oud militairen en voormalige rijkswachters.
Er werden afspraken gemaakt met het oog op onze deelname bij toekomstige evenementen.
Voor het vallen van de duisternis keerden we tevreden huiswaarts maar niet zonder onze gekwetste wapenbroeder, Jos, te bezoeken. Wij hopen dat zijn revalidatie snel vordert zodat wij hem snel terug in ons midden kunnen verwelkomen.
Wij danken de mensen van de K- blokken voor deze mooie dag, die in ons geheugen gegrift blijft. Bij leven en welzijn zeker tot een volgende keer !

(Tekst en foto’s : Henri, Kris en Urbain)

Klik op de foto hieronder en bekijk enkele sfeerbeelden van het evenement.