ERFGOEDGILDE

Klik op Home en vervolgens op Nieuw om de updates te bekijken.
Activiteiten 2024
VVK BERINGEN 1 APRIL RONDRIT

Op maandag 1 april werden we uitgenodigd door de oldtimercliub Vlaamse  Vehikel Klub (VVK) om hun uitstap meer kleur te geven op deze 1 april. Heel de rit stond in het teken van 1 april. In samenwerking met de organisatie werd een interventieplan door ons opgesteld. Voor de rit werden we al opgeroepen om bij het vertrek tussen de ruzie van de Paashaas en de aprilvis te bemiddelen.
De aprilvis had als grap al de routeplannen in de versnipperaar gegooid zodat niemand wist welke richting te gaan. De aprilvis werd in de boeien gegooid en er werd een oplossing gezocht om de Paashaas en de Aprilvis te laten samenwerken.
Nadat dit probleem was opgelost zijn we tussen de aanwezigen gaan kijken of er nog iets afwijkend was. Onze taak (4 rijkswachters) zat erop en naar de volgende.

Op een grote parking in Heusden-Zolder werd een drieluik gemaakt om een immense controle te doen van al de 90 oldtimers die moesten passeren.
Verkeersagenten namen hun plaats in en met 9 rijkswachters werd de controle gestart. Voor sommige was een erg doorgedreven controle voorzien. Het was meer dan nodig. Al onze Pv’s werden opgebruikt. Ondanks de controle heerste er een uitgelaten sfeer.

De Oldtimers vervolgden hun weg en voor ons was het briefing over onze aanpak.
Dan werd besloten om naar de mijngebouwen in Beringen te gaan kijken naar de gerealiseerde gebouwen en de restoraties die nog aan de gang zijn. Het veldrijders parcours werd bekeken en de inplanting van een modern restaurant in de bestaande structuur.
Verder het mijnmuseum, de omgeving en speciale aandacht voor TODI de duiktoren in een koeltoren van 26 meter diep vol met vissen en duikers en op de bodem de laatste modellen van Ford Genk. Heel mooi om naar te kijken en dit deden we ook.

Genoeg gewerkt, nog iets drinken en napraten over deze fijne gezellige dag. Dank aan onze 9 rijkswachters. Dank aan de Vlaamse Vehikel Klub voor de mooie samenwerking. Dank aan Frans de Booi voor het mooie weer die dag.
Bij leven en welzijn tot de volgende.

(Tekst: Urbain Luytens - Foto’s: met dank aan Oltimerweb - Jean Vandevoort)

Klik op de eerste foto voor een selectie uit de foto’s van Jean Vandevoort. Klik op de tweede foto voor de volledige beeldreportage op Oldtimerweb (foto’s Jean Vandevoort).